Blog

Home/Blog/

Knoflook: allium sativum

Door |2015-01-23T11:42:18+02:00mei 29th, 2014|Voeding|

Knoflook: allium sativum Ik las in het boek SUPERGROENTE&POWERFRUIT van Jo Robinson een leuk stukje over knoflook. Er wordt geschreven over de bereidingstechnieken. Rauwe knoflook bevat het eiwitfragment alliine en het hittegevoelige enzym alliinase. In een knoflook zijn deze twee stoffen van elkaar gescheiden. Als ze met elkaar in contact komen ontstaat de stof allicine. [...]

Hoe zit dat nu precies met suiker?

Door |2014-10-15T13:29:32+02:00mei 20th, 2014|Voeding|

Hoe zit dat nu precies met suiker? Ik raak het overzicht vaak kwijt. Natuurlijke suikers, bewerkte (geraffineerde) suiker, zoetstoffen... Er is zoveel. Laten we vandaag eens kijken naar palmsuiker. Palmsuiker: gula djawa GI: 35 Onbewerkt/ongeraffineerd Vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Palmsuiker komt van specifieke palmbomen. Het sap wordt op een natuurlijke manier uit de palm gewonnen. [...]

Ga naar de bovenkant